Arvot

Onnistumisen halu ajaa eteenpäin

Olen valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2008 ja työskennellyt sanomalehdissä toimittajana ja esihenkilönä vuodesta 2004. Vuonna 2015 tein elämässäni ison muutoksen ja loikkasin vakituisista töistä eläin- ja viestintäalan yrittäjäksi. Vuonna 2016 suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Nykyisin yhdistän molempia ammattitaitojani - välillä aika luovillakin tavoilla. Toimittajan ja eläintenkouluttajan työssä on yllättävän paljon yhtymäkohtia.

Uskon positiivisen vahvisteen voimaan niin ihmisten kuin eläinten kanssa. Hyvät ja rohkaisevat kokemukset ajavat meitä eteenpäin ja saavat meidät antamaan parastamme. Rangaistukset ja pettymykset vievät voimia ja lannistavat. Hyvä oppimiskokemus voi toki sisältää kovaakin ponnistelua, mutta sen eteenpäin ajavana voimana pitää olla onnistumisen halu, ei epäonnistumisen pelko. Esimerkiksi hevosen voi kouluttaa menemään traileriin pakottamalla ja painostamalla tai niin, että hevonen oppii pitämään traileria turvallisena ja tavoiteltavana paikkana. Lopputulos saattaa olla molemmilla tavoilla ihmiselle "toimiva", mutta hevosen näkökulmasta oppimiskokemus on hyvin erilainen.

Hevosia laitumella
Hevosen koulutusta

Tämän takia käytän paljon palkkioita, kun koulutan hevosia ja muita eläimiä. Omat hevosemme toimivat isoksi osaksi palkkion ja luottamuksen voimalla, ja niinpä ne ovat myös asiakastöissä innokkaita ja hyväntuulisia. Hevosten kanssa toimiessa mukana on aina myös oikea-aikainen paineen ja myötäyksen käyttö. Paineen ja myötäyksen logiikka on tärkeä ymmärtää ja hallita, jotta kommunikoinnista hevosten kanssa tulee kevyttä mutta turvallista. Lisäksi työkaluihini kuuluvat siedättäminen ja vastaehdollistaminen, joilla poistetaan tehokkaasti pelkoja. Opetan eläintenkouluttajan työkalujen käyttöä asiakkailleni niin kotitilallamme kuin asiakkaiden luona ja esimerkiksi ratsastuskouluilla.

Olen innokas maastoratsastaja, ja pidän ratsastusta hyvänä tapana tarjota hevoselle monipuolista liikuntaa. Yksi isoista tavoitteistani on kuitenkin tuoda hevosmaailmaan lisää tapoja nähdä hevonen. Hevosten kanssa voi harrastaa vaikka mitä muutakin kuin ratsastusta! Suosituilla hevoskävelylenkeillämme liikutaan luonnossa hevosia taluttaen, ja elämystunneillamme voi perehtyä vaikkapa poniagilityyn. Yritysten palveluissa hevosemme havainnollistavat esimerkiksi oppimisen lainalaisuuksia tai tarjoavat seuraansa unohtumattomaan rentoutushetkeen.

Minulle on tärkeää olla mukana kehittämässä ja monipuolistamassa hevosalaa. Teen yhteistyötä monenlaisten tahojen kanssa, ja käyn mielelläni pitämässä luentoja erilaisille yleisöille.

IMG-20220912-WA0006

Haluaisitko kuulla lisää eläinten ja ihmisten oppimisesta tai hevosten kouluttamisesta palkkioiden avulla? Tilaa luento!

Onnelan eläinten periaatteet:

1.

Me kaikki eläimet olemme parhaimmillamme, kun meillä on turvallinen ja itsevarma olo ja tavoittelemme onnistumisia. 

2.

Eläimen oma motivaatio on koulutuksen tehokkain voima. On haaskausta jättää se hyödyntämättä.

3.

Hevosala kehittyy yhteistyöllä. Alalla on tilaa monenlaisille hevosihmisille ja monenlaisille tavoille harrastaa.

Kissa

Periaatteet ovat Saaran tarkastamat ja hyväksymät.

Kouluta itseäsi kuin eläintä

Shopping Cart
Scroll to Top